Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Στα 37,7 εκατ. ευρώ τα χρήματα για τους πυρόπληκτους – Δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ

Τα στοιχεία για τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018 έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε πως έχουν συγκεντρωθεί 37,7 εκατομμύρια ευρώ, ενημερώνοντας την ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, τα 20 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τον ΟΑΕΔ με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών, τα 10 εκατομμύρια από το απόθεμα της Βουλής και τα πέντε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα υπόλοιπα 2.700.000 όπως είπε ο κ. Βούτσης προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής από το συνολικό ποσό των 37,7 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό, δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, καθώς ακόμη εξετάζονται τα αιτήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί δύο εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το ένα αφορά τη συλλογή του αμίαντου από τα κτήρια των πληγεισών περιοχών και το υπόλοιπο την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.

«Αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει», διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων