Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Σταϊκούρας για 15ετές ομόλογο: «Η Ελλάδα άντλησε από τις αγορές 2 δισ. ευρώ με κόστος κάτω από το 1,2%»

Με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια για έκδοση 15ετούς ομολόγου –και όχι μόνον όμως- η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. με επιτόκια κάτω από 1,2%, όταν για την ίδια διάρκεια πριν 8 μήνες –και προ κορωνοϊού- είχε δανειστεί με 1,9% επιτόκιο!

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε για τη σημερινή επανέκδοση 15ετούς ομολόγου τα εξής:

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, σε έκδοση 15ετούς ομολόγου, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο δανεισμού. Άντλησε, από τις αγορές, 2 δισ. ευρώ, με κόστος κάτω από το 1,2%.

Όταν, στην έκδοση του Φεβρουαρίου, την πρώτη αντίστοιχης διάρκειας μετά από μία δεκαετία, προ κορωνοϊού, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, την υψηλή ζήτηση και την εξαιρετική ποιότητα της σημερινής έκδοσης. Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη διαχείριση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Συγχαίρω, για ακόμη μία φορά τον ΟΔΔΗΧ, για τη μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά του. Η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή μας.

Λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για τη βήμα-βήμα βελτίωση της ισχύος της Πατρίδας μας. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και οι προκλήσεις μεγάλες. Είναι στο χέρι μας να τις υπερβούμε.

Και θα τις ξεπεράσουμε, με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο, με ρεαλισμό και σκληρή δουλειά» καταλήγει η δήλωση του κ.Σταϊκούρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων