Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Στήριξε την μεταφορά των αποθεματικών ο Α. Τζιτζικώστας: «Είναι ευθύνη όλων να βοηθήσουμε τη χώρα»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την δημιουργία λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον οποίο θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε πρόσφατα από της Βουλή.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και πως κανείς δεν περίμενε τρεις μήνες μετά τις εκλογές αυτή τη δεινή θέση».

Παράλληλα βεβαίως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτό, ωστόσο σημείωσε ότι «είναι ευθύνη όλων να βοηθήσουμε τη χώρα σε αυτό το κομβικό σημείο» για να καταλήξει ότι «δεχόμαστε να προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και μεταφορά τμήματος των διαθεσίμων που δεν θα θέσουν όμως σε κίνδυνο τη λειτουργία της Περιφέρειας».

HTML tutorial

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Ιωαννίδης, είπε πως “παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού δεν διαφαίνεται ημερομηνία λήξης και η ρύθμιση ήρθε για να μείνει”, ωστόσο ψήφισε θετικά τονίζοντας “πάνω από όλα η πατρίδα”.

Επίσης θετικά ψήφισε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ωστόσο καθησυχαστικότερος λέγοντας πως η «ρύθμιση έχει προσωρινό χαρακτήρα». Αρνητικά ψήφισε ο Γιάννης Ζιώγας από την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και ο περιφερειακός σύμβουλος που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Θανάσης Αγαπητός.

Προκαλεί όντως αίσθηση ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο, θεωρήθηκε κρίσιμη η ανάγκη για τη μεταφορά των αποθεματικών και υπερψηφίστηκε η στήριξη ουσιαστικά της κυβέρνησης.

Πληροφορίες από news.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων