Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Στο μικροσκόπιο των αρχών ξανά η εκτίναξη των τιμών ηλεκτρισμού

Να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις υψηλές τιμές στην χονδρεμπορική επιδιώκει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την ώρα που η χώρα μας συνεχίζει να πρωτοστατεί στην ακρίβεια μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Λίγες εβδομάδες μετά την πρόσκληση στους καθετοποιημένους παραγωγούς σχετικά με την διαμόρφωση των τιμών στην αγορά της επόμενης μέρας και την στρατηγική υποβολής προσφορών, με πρόσφατη επιστολή της η ΡΑΕ θέτει εκ νέου στο μικροσκόπιο τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά αναλυτικά στοιχεία από τις εταιρείες, τα οποία μάλιστα ενημερώνει ότι πρόκειται να διασταυρώσει με τα δεδομένα των διαχειριστών και των φορολογικών αρχών. Με την επιστολή που έχει παραληφθεί από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, στελέχη της αγοράς αναφέρουν στο «newmoney» ότι η ΡΑΕ ζητά από της εταιρείες του κλάδου να προσδιορίσουν τους προμηθευτές και τις ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν προμηθευτεί από αρχές τους έτους μέχρι σήμερα. Εφόσον οι εταιρείες προμηθεύονται απευθείας αέριο, η Αρχή ζητά να προσκομιστούν και στοιχεία για τις ημερήσιες ποσότητες που προμηθεύτηκαν, την πηγή προέλευσης αλλά και το σημείο εισόδου από το οποίο εισήλθε το αέριο στο ΕΣΦΑ. Η ΡΑΕ ζητά επίσης στοιχεία για τις συμβάσεις φυσικού αερίου αλλά και αντίγραφα των τιμολογίων από τους προμηθευτές τους για το ίδιο χρονικό διάστημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων