Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Στον Πειραιά η πρώτη μάχη της κυβέρνησης με την κοινωνία. Ξεσηκωμένος ο ΟΛΠ με την ιδιωτικοποίηση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και μπροστά της έχει προαπαιτούμενα, συμφωνία, του εταίρους αλλά και όλες τις κοινωνικές ομάδες και εργαζόμενους.

Εχθές ήταν κλειστά όλα τα εμπορικά λιμάνια της χώρας καθώς η ΟΜΥΛΕ και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ καθώς και τα δημαρχεία Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος. Το πρωί έλαβε χώρα και μηχανοκίνητη πορεία από το Πέραμα θα φτάσει στο δημαρχείο Κερατσινίου και στη συνέχεια όλοι οι διαδηλωτές θα πορευτούν στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι πραγματοποίησαν οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στις 11 το πρωί η ΟΜΥΛΕ και οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σε δήλωσή του τόνιζε ότι «εδώ δεν πρόκειται για παραχώρηση μιας δραστηριότητας όπως έγινε με μια προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Cosco. Παραχωρείται σε ιδιώτες όλο το λιμάνι, από το Παλατάκι μέχρι το πορθμείο του Περάματος και ακόμα πιο πέρα, στη Σαλαμίνα.

Το επιβατικό λιμάνι, όλες οι προβλήτες και οι κόλποι της περιοχής, το εμπορικό λιμάνι με το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας, θα γίνουν ένα απέραντο ιδιωτικό μονοπώλιο και οι εργασιακές σχέσεις θα κινεζοποιηθούν».

Το μέρος της δήλωσής του που προμηνύει συνέχεια σε έναν πόλεμο που ξεκίνησε ανάμεσα σε κυβέρνηση και λιμενεργάτες ήταν ότι «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το μοντέλο, που διαμορφώνεται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αποτυπώνει ένα δραματικό μέλλον για όλους μας και αυτό δεν το δεχόμαστε»

«Γι’ αυτό, η Περιφέρεια Πειραιά έχει πάρει απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συμπορεύεται με όλους τους φορείς της περιοχής. Παράλληλα δίνουμε μαζί με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση τη μάχη για να εξαιρεθούν από την παραχώρηση κρίσιμες εκτάσεις, όπως το παράκτιο μέτωπο των Λιπασμάτων, η Πολιτιστική Ακτή, ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι. Μια μάχη εξίσου δύσκολη καθώς όπως φαίνεται ποικιλώνυμα συμφέροντα έχουν βάλει στο «μάτι» ειδικά την έκταση των Λιπασμάτων και αντιδρούν, με μανία, στην εξαίρεσή της. Όμως, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το μοντέλο, που διαμορφώνεται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αποτυπώνει ένα δραματικό μέλλον για όλους μας και αυτό δεν το δεχόμαστε.» δήλωσε ο κ. Γαβρίλης

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων