Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Συναγερμός για ιό που μοιάζει με τον SARS

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 3 ακόμα έχουν ασθενήσει στη Σαουδική Αραβία εξαιτίας ενός νέου είδους του κορονοϊού SARS, τον MERS-CoV, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα νέα κρούσματα παρουσιάστηκαν στα ανατολικά της χώρας, στην πόλη Ριάντ και στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, στην πόλη Τζέντα.

Η Σαουδική Αραβία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τον ιό του αναπνευστικού συστήματος, με 49 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 32 ήταν θανάσιμα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Ο αριθμός των νεκρών, παγκοσμίως, εξαιτίας του ιου, ανήλθε στις 15 Ιουνίου στους 34, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO). Ο ιός, τα συμπτώματα του οποίου είναι βήχας, πυρετός και πνευμονία, έχει εξαπλωθεί από τον Περσικό Κόλπο στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Ο WHO έχει ονομάσει το νέο ιό Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής Coronavirus (MERS-CoV). Ο ιός αποτελεί μακρινό «συγγενή» του κορονοϊού SARS, ο οποίος στα τέλη του 2003 προκάλεσε το θάνατο 775 ανθρώπων.Ο WHO έχει ονομάσει το νέο ιό Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής Coronavirus (MERS-CoV). Ο ιός αποτελεί μακρινό «συγγενή» του κορονοϊού SARS, ο οποίος στα τέλη του 2003 προκάλεσε το θάνατο 775 ανθρώπων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων