Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Suspicious Transaction Report

Tα λεφτά που έχουν εξαχθεί από την Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα χρόνια υπολογίζονται μεταξύ 600 και 800 δισεκ. ευρώ. Η εκτίμηση αυτή που ανήκει σε ανώτατο τραπεζικό παράγοντα υπερβαίνει παλαιότερη εκτίμηση Γερμανού οικονομολόγου σύμφωνα με την οποία πρέπει να είναι γύρω στα 600 δισεκ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά απασχολούν τόσο τους Έλληνες τραπεζίτες που θα ήθελαν πολύ να επανακάμψουν, αλλά και κύκλους των πιστωτών που βλέπουν σε αυτά το καύσιμο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Τα «εργαλεία» που μέχρι τώρα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επαρκώς για τους γνωστούς λόγους (δεν έχουμε προσωπικό) είναι δύο: Τα Suspicious Transaction Report που βγάζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές και η περίφημη «Επιτροπή του άρθρου 7» της οποίας η λειτουργία είναι επιεικώς αστεία.

Άλλος συνομιλητής των Τροϊκανών επισημαίνει με σημασία την φράση ενός εξ αυτών:«οι οργανισμοί έχουν μνήμη… θα βρούμε τα πάντα». Πάντως, ακούγεται ότι οι πιστωτές ζήτησαν να δουν μια μελέτη που είχαν παρουσιάσει πριν από καιρό ένας Έλληνας και ένας Βρετανός καθηγητής στο LSE και γενικά η ατμόσφαιρα είναι πως θα τραβήξουν το χαλί στα συμφέροντα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων