Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Συμβαίνει Τώρα: Ο Τσίπρας από το Υπ. Παιδείας πετάει το μπαλάκι στους Ευρωπαίους ηγέτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις αποχωρεί από το Υπ. Παιδεία όπου βρισκόταν από σήμερα, νωρίς το πρωί στις 9.30. Στις δηλώσεις του στο τέλος της επίσκεψής του έκανε λόγο για το πόσο σημαντικό είναι το Υπ. Παιδείας για αυτή την κυβέρνηση και για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία και αποτελεί ίσως μαζί με το υπουργείο υγείας τα δύο εκείνα που θα «δείξουν στο βάθος της τετραετίας αν αυτή η κυβέρνηση επιτέλεσε επωφελές έργο για την κοινωνία».

Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση στο θέμα της παιδείας δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει μοντέλα του παρελθόντος, ακόμη και αν αυτά έχουν επιτύχει, για τον λόγο ότι η σημερινή εποχή έχει νέες ανάγκες οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, όπου ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στους Ευρωπαίους ηγέτες. Σημείωσε ότι πλέον αν οι εταίροι μας θέλουν μία ρεαλιστική λύση χωρίς την διάσπαση της Ευρωζώνης, τότε θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες πλέον να λάβουν πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον επανέλαβε αυτό που πολλές φορές μέλη της κυβέρνησης έχουν πει, ότι ο στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι η λύση και όχι απλώς μία συμφωνία.

Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας επανέλαβε εμμέσως την επιθυμία του για πολιτική λύση και συμφωνία. Την ίδια στιγμή από τη Γερμανία έρχονται πληροφορίες που θέλουν τους ετοιμάζουν μία πρόταση για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα έχει χαρακτήρα τελεσιγράφου. Από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση μιλά για συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν τα παραπάνω είναι αλληλοαντικκρουόμενα για προς το παρόν δε γνωρίζουμε το περιεχόμενο της πρότασης των εταίρων, ωστόσο αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι διαπραγματεύσεις εντατικοποιούνται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img