Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΘ με το Μέγαρο Μουσικής

Με στόχο την προώθηση ποικίλων δράσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιεχομένου προς όφελος όχι μόνον της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και όλης της κοινωνίας, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος υπέγραψαν, σήμερα, σύμφωνο συνεργασίας.
Για «ένα ακόμη βήμα προς την εξωστρέφεια του ΑΠΘ» έκανε λόγο ο κ. Μήτκας, επισημαίνοντας πως «το Αριστοτέλειο παράγει πολιτισμό, συνδιαμορφώνει την πολιτιστική ατζέντα του τόπου και επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης».
Από την πλευρά του, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στην «εποχή εξωστρέφειας» στην οποία έχει περάσει το Μέγαρο Μουσικής, «καθιερώνοντας μία σειρά από συνεργασίες με σημαντικούς φορείς της πόλης, θεωρώντας ότι έτσι ιδρύουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης του δημόσιου πολιτισμού».
Εκτίμησε δε, ότι «η ώσμωση των δύο φορέων θα φέρει κι άλλες θετικές εξελίξεις στην πόλη μας».
Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΟΜΜΘ σε αίθουσες του ΑΠΘ, την ανάδειξη του Αρχείου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ σε χώρους του ΟΜΜΘ, την αξιοποίηση της Ορχήστρας του ΑΠΘ και τη θεσμοθέτηση ετήσιας συναυλίας των ορχηστρών των πανεπιστημίων της πόλης στον ΟΜΜΘ, τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε υπηρεσίες του ΟΜΜΘ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τη συνεργασία του ΟΜΜΘ με επιμέρους Τμήματα του ΑΠΘ για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος κ.ά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων