Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Συμπληρωματική κατάθεση Ευ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση του «Νoor 1»

Με έναν φάκελο στα χέρια και συνοδεία πάνοπλων ανδρών της αστυνομίας, προσήλθε το πρωί στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor one» τον Ιούνιο του 2014 από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, ο επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Η κατάθεσή του διήρκεσε περισσότερο από 3,5 ώρες στην ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε τα ονόματα τεσσάρων Τούρκων, δύο Ιρανικής καταγωγής, που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί κατάθεση του κ. Γιαννουσάκη στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Ιωάννη Μπρακουμάτσο, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν υποβληθεί για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο καταδικασθείς επιχειρηματίας έχει υποβάλλει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού σώματος και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του κ.Γιαννουσάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσφατα ο πελάτης του στις 5 Μαϊου, είχε δεχθεί επίθεση στις φυλακές από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, εναντίον του οποίου έχει ήδη υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων