Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Συναγερμός για να πάρουμε τη δόση μας!

Συναγερμός έχει σημάνει στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης καθώς όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για το πακέτο των 8,8 δις ευρώ θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για το Πάσχα.

Τα μέτρα θα ενταχθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο που όλα δείχνουν ότι θα είναι “μπαχτσές” αφού θα περιλαμβάνει από το ενιαίο τέλος ακινήτων (πρώην χαράτσι) μέχρι τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στην Συγγρού πιστεύουν ότι ελέγχουν τους βουλευτές της ΝΔ, άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχουν φανεί διαθέσεις “αντάρτικου” με εξαίρεση κάποιες διαφωνίες όταν ψηφίστηκαν τα μέτρα του Νοεμβρίου ύψους 14 δις ευρώ. Στην Ιπποκράτους και στην Αγίου Κωνσταντίνου όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Βενιζέλος και Κουβέλης ανησυχούν μήπως εκδηλωθούν εξεγέρσεις από κάποιους βουλευτές που διαφωνούν είτε με την νέα βερσιόν του χαρατσιού είτε με τις απολύσεις στο δημόσιο. Για παράδειγμα η Θεοδώρα Τζάγκρη στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου μόνο που δεν δήλωσε ότι έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαφώνησε με όλες τις κυβερνητικές επιλογές.

Τα ίδια και περισσότερα προβλήματα έχει και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος στα τελευταία μέτρα “έχασε” δύο βουλευτές και τώρα οι “αριστεροί” της ΔΗΜΑΡ φωνάζουν και αξιώνουν αποχώρηση από την κυβέρνηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων