Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Συνάντηση Τσίπρα – Παπούλια: Πώς έγινε ο Αλέξης παράγοντας σταθερότητας;

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Ο Τσίπρας στρέφει τα όπλα της κυβέρνησης εναντίων της.

Είναι θλιβερό για ένα κόμμα εξουσίας με την ιστορία και την εμπειρία που έχει η Νέα Δημοκρατία να πέφτει διαρκώς σε επικοινωνιακές παγίδες που στήνει η ίδια στον εαυτό της. Αυτή τη φορά όμως η επικοινωνιακή τακτική ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ‘ανέβηκε επίπεδο’ με τον πρόεδρο του κόμματος να γυρίζει τα επικοινωνιακά όπλα της κυβέρνησης εναντίων της.

«Ζητούμε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι με την επιμονή του σε μια εκλογή προέδρου της δημοκρατίας που είναι αδύνατον να γίνει θα βάλει τη χώρα σε περίοδο πολιτικής αστάθειας.

Πρότεινε λοιπόν να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση προκειμένου να πάει η χώρα συντεταγμένα σε εκλογές. Συγκεκριμένα η πρότασή του για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αφορούσε τη συμφωνία για τον μελλοντικό πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε αυτός αργότερα να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία. Μάλιστα όχι απλώς προτείνει μια κίνηση που όπως λέει θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα για την επόμενη περίοδο αλλά και θα δώσει μήνυμα μέσα και έξω από τη χώρα ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν τη δυνατότητα συνεννόησης παρά τις όποιες διαφωνίες.

Βρέθηκε ξαφνικά ο μονίμως κατηγορούμενος ως αποσταθεροποιητής να κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι επιλέγει να βάλει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δημιουργώντας τεχνητή πόλωση. Γνωρίζει φυσικά ότι ο πρωθυπουργός που παλεύει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του για έξοδο από το μνημόνιο δε θα του κάνει τη χάρη. Όμως με αυτό τον τρόπο κλέβει από την κυβέρνηση το τελευταίο της επικοινωνιακό χαρτί, αυτό της πολιτικής σταθερότητας.

Η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια είχε έντονο το συμβολισμό για την επιδίωξη εθνικής συνεννόησης. Η στιγμή δε που επέλεξε να το κάνει ήταν η καλύτερη, αφού οι συνεχείς δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκουν απόλυτα με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εκλογές δεν θα γίνουν γιατί είναι ενάντια στην επιθυμία του ελληνικού λαού. Φυσικά από πλευράς κυβέρνησης δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν τις πρόωρες εκλογές, αλλά προσπαθούν να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται προκειμένου να μπορούν να παρουσιάσουν προεκλογικά κάποιες επιτυχίες σε σχέση με τους εταίρους ενώ η άτυπη προεκλογική περίοδος θα τους επέτρεπε να αναπτύξουν ένα φοβικό αίσθημα στον κόσμο για το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων