Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Συνελήφθη στην Ταϊλάνδη ο σουηδός συνιδρυτής του The Pirate Bay

Ο Σουηδός συνιδρυτής του ιστότοπου ανταλλαγής αρχείων The Pirate Bay, συνελήφθη στην Ταϊλάνδη ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα από το γειτονικό Λάος, ανακοίνωσαν την Τρίτη η ταϊλανδική αστυνομία και ο δικηγόρος του στη Στοκχόλμη.

«Θα ακυρώσουμε τη θεώρηση του διαβατηρίου του Χανς Φρέντρικ Λέναρτ Νέιγ και θα τον απελάσουμε στη Σουηδία» ήδη από αύριο, δήλωσε ο συνταγματάρχης Πανλόπ Σουριγιακούλ να Αγιούταγια. Και πρόσθεσε: ««Συνελήφθη χθες βράδυ ενώ διέσχιζε τη γέφυρα “Φιλίας Ταϊλάνδης και Λάος” για να εισέλθει στην Ταϊλάνδη».

Ο Χανς Φρέντρικ Λέναρτ Νέιγ, που είναι γνωστός στην κοινότητα των χάκερς με το υποκοριστικό «ΤιΑμο» συνελήφθη σε συνοριακό φυλάκιο της βορειοανατολικής πόλης Νονγκ Κάι.

Ο Νέιγ και ακόμη τρεις άνδρες που έχουν σχέση με τον ιστότοπο ανταλλαγής αρχείων, οι Καρλ Λούντστρεμ, Πίτερ Σούντε και Γκότφριντ Σβάρτολμ Βαργκ είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από τέσσερις έως 10 μήνες για τη ζημία που προκάλεσαν στη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Νέιγ είχε καταδικαστεί φυλάκιση δέκα μηνών χωρίς αναστολή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων