Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Συνεχίζεται η υποβολή δικαιολογητικών για την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η EUYO (European Union Youth Orchestra) με την αρωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό επιλογής μελών της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ο.Ν.Ε.Ε. 2015) για την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016. Πρόκειται για μία μοναδική Ορχήστρα, στην οποία συμπράττουν οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Ευρώπης υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μουσικοί που παίζουν ένα όργανο Συμφωνικής Ορχήστρας (εκτός από πιάνο και σαξόφωνο), ηλικίας από 14 έως 24 ετών, υπήκοοι μίας από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ακροάσεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε δύο γύρους, ο πρώτος το Σάββατο 24 Ιανουαρίου και ο δεύτερος το Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015. Την κριτική επιτροπή θα απαρτίσουν καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί. Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας το καλοκαίρι του 2015 και την άνοιξη του 2016.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών για την προκριματική και την τελική φάση, είναι η Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τις αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της EUYO, στη διεύθυνση euyo.org.uk ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (www.tch.gr) ή να στείλουν e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις euyoauditions@tch.gr και euyo.gr.artepapa@gmail.com.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων