Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από το Ελληνικό

Αναταράξεις φαίνεται πως προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο χειρισμός της υπόθεσης της αξιοποίησης – ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού από την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως διαφαίνεται ένας διαχωρισμός Αυτοδιοικητικού – κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμέσως μετά τη Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, που διαφώνησε με τις κυβερνητικές πράξεις στο Ελληνικό, έρχεται τώρα και η Ανοιχτή Πόλη.

Συγκεκριμένα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ, Χρήστος Καπάταης, παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τα νέα μέλη του ΔΣ! Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καπάταης που είναι από τους πλέον κοντινούς ανθρώπους της Ρένας Δούρου.

Αφορμή για αυτήν την παραίτηση είχε αποτελέσει η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει ως επικεφαλής της Ελληνικό ΑΕ, τη Νανά Σπυροπούλου.

Φαίνεται πως η ίδια απόφαση έχει προκαλέσει και την αντίδραση της Ανοιχτής Πόλης, της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων -από όπου, μάλιστα, είχε ξεκινήσει να «λάμπει» το «άστρο» του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης, έχει ως εξής:

Στην παρουσίαση του προγράμματος της «Ανοιχτής Πόλης», ο επικεφαλής της είχε μεταξύ άλλων υπογραμμίσει για τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη: «Σε δύσκολες στιγμές, όταν η κρίση χτύπησε την πόλη, αυτός ήταν ένας αόρατος δήμαρχος. Ένας καλός και ήσυχος μαθητής του μνημονίου».

Προφανώς, πέρα από το δήμαρχο, καλοί και ήσυχοι μαθητές του μνημονίου στον πρώτο Δήμο της χώρας ήταν οι άμεσοι, στενοί συνεργάτες του, όπως η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σουλτάνα Σπυροπούλου, επικεφαλής της πιο κομβικής, για την πόλη που κατέρρεε, αντιδημαρχίας.

Μας προκαλεί λοιπόν, το λιγότερο, έκπληξη η τοποθέτηση της κ. Σπυροπούλου, που υπήρξε επίσης Αναπληρώτρια Δήμαρχος του κ. Καμίνη και είναι σήμερα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΔΑΕΜ), στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν μια εβδομάδα η «Ανοιχτή Πόλη» κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Διοίκησης της ΔΑΕΜ για την σκανδαλώλη απόφασή της να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για τα… ατομικά επιτηδεύματα(!) των μελών της.

Φαίνεται πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο να έχουμε -και μάλιστα γρήγορα, ένα… Μνημονιακό Πάρκο κομμένο και ραμμένο στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων, που θέλουν την κατά γράμμα υλοποιήση μιας νομικά διάτρητης σύμβασης για το Ελληνικό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων