Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «Τατσόπουλος» ο Κούλογλου

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Γράφαμε χθες («Στριμωξίδι» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ) ότι ΠΑΣΟΚοι της πρώτης και δεύτερης «γενιάς» της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύονται άκομψα με «ενοχλητικές» δημόσιες δηλώσεις.

Υπάρχει όμως κάποιος που ολοκλήρωσε τη… διαπραγμάτευση και τώρα έχει περάσει «απέναντι»: ο Στέλιος Κούλογλου, εκδότης του σάιτ TVXS και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς «διαπραγματευόταν» ο κ. Κούλογλου, αλλά το γεγονός είναι ότι επ’ εσχάτω πέρασε δύο φορές πολιτικά με την «άλλη πλευρά», έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πριν λίγες μέρες, ο Στέλιος Κούλογλου συντάχθηκε με την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για συναινετική εκλογή του Σταύρου Δήμα και εκλογές την 1η Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, χθες, υποστήριξε ανοιχτά την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για εκλογή του Σταύρου Δήμα και εκλογές μέσα στο 2015! Πιο ανοιχτή σύγκρουση με τη γραμμή του κόμματος δεν θα μπορούσε να υπάρξει…

Ύστερα από τα δύο αυτά μείζονα πολιτικά «ατοπήματα», το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, είναι πολύ βαρύ. Θεωρούν τον Κούλογλου ξένο σώμα και υπάρχουν σκέψεις για επίσημο «διαζύγιο».

Βεβαίως, ο Στέλιος Κούλογλου δεν είναι μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργαζόμενος. Στις ευρωεκλογές, ωστόσο, κατέλαβε την 6η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ετοιμάζεται να… στεφθεί ευρωβουλευτής, καθώς ο Μανόλης Γλέζος αναμένεται να παραιτηθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη φοβούνται ότι έχουν χάσει μία ευρωβουλευτική έδρα και χαρακτηρίζουν τον Στέλιο Κούλογλου «νέο Τατσόπουλο», ενώ κάποιοι προτείνουν να υπάρξει δημόσιο «διαζύγιο» τώρα, πριν παραιτηθεί από την Ευρωβουλή ο Μανόλης Γλέζος, ώστε να πιέσουν τον Στέλιο Κούλογλου να μην καταλάβει την ευρωβουλευτική έδρα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων