Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Τα κανάλια που πλήρωσαν ακριβά σε τηλεθέαση την εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πλήθος τηλεθεατών έστρεψε την πλάτη του στο ΣΚΑΙ και τον ΑΝΤ1, το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στέλνοντας τα δύο κανάλια στις τελευταίες θέσεις της τηλεθέασης. Με 8,5% ο ΑΝΤ1 και 8,6% ο ΣΚΑΙ συναγωνίστηκαν για το πιο θα καταλάβει την τελευταία θέση στην προτίμηση των τηλεθεατών.

Είναι τα δύο κανάλια που έκαναν πολύ σκληρή εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ, παίζοντας για ώρες την ταλαιπωρία του κόσμου στις τράπεζες, αποσιωπώντας τις συγκεντρώσεις υπέρ του ΟΧΙ που έγιναν σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού και επιδιδόμενα σε μία πρωτοφανή προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ, βάζοντας ακόμη και προσωπικά πολύ δημοσιογράφοι τον εαυτό τους στη μάχη, όπως για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που το Σάββατο το μεσημέρι, από το ραδιόφωνο αποκάλεσε όλους τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ, «ζώα».

Η προπαγάνδα ήταν σε τέτοιο σημείο που εγείρει ακόμη και ζητήματα παρανομίας, αφού το Σάββατο που δια νόμου απαγορεύονται όλες οι προεκλογικές συζητήσεις, διαφημίσεις, αναλύσεις και άλλα, ο ΣΚΑΙ προγραμμάτισε έκτακτη πολιτική εκπομπή.

Στον αντίποδα ο κόσμος επιβράβευσε το STAR με 19,7%, στέλνοντάς το στην πρώτη θέση και το Νίκο Χατζηνικολάου που κράτησαν αρκετά καλά τις ισορροπίες αλλά και με την πολύ έξυπνη στρατηγική που έχει ακολουθήσει ο έμπειρος δημοσιογράφος ήδη από την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ΕΡΤ1 που βγήκε στη Τρίτη θέση με 13.3% κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών αφού ακολούθησε την πιο αξιοπρεπή και δεοντολογική τακτική από την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, ακόμη κι αν οι παρουσιαστές της, Πάνος Χαρίτος και Αντώνης Αλαφογιώργος δεν είναι καθόλου ευρέως γνωστοί στο κοινό. Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το MEGA δεν είχε ιδιαίτερες απώλειες κερδίζοντας τη δεύτερη θέση με 15%.

σχετικα αρθρα

141 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img