Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο που θα ισχύσουν για τις καταναλώσεις του μήνα Φεβρουαρίου από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Στα 39 ευρώ η επιδότηση για τα νοικοκυριά και στα 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Πάνω από 2 δισ. ευρώ το συνολικό κόστος των μέτρων στήριξης για τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Όπως και τον Ιανουάριο η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια θα αφορά όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Οι πρώτες 150 KWh κατανάλωσης θα επιδοτηθούν με 150 ευρώ/MWh και οι κατανάλωση από 151-300 KWh με 110 ευρώ/MWh. Έτσι, η μέση ενίσχυση για τον Φεβρουάριο, διαμορφώνεται στα 39 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ/ MWh για τις πρώτες 300 KWh από 180 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο, ενώ δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη κατηγορία το κριτήριο της πρώτης κατοικίας.

Με 170 ευρώ/MWh θα επιδοτηθούν και οι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, ανεξαρτήτου ορίου κατανάλωσης.

Για τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως επιπέδου και τάσης η επιδότηση παραμένει στο ποσό των 65 ευρώ/MWh.

Οι νέες επιδοτήσεις έχουν ήδη αποσταλεί με επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος από την Δευτέρα για να αρχίσουν να τις περνάνε στις τιμολογήσεις τους.
Φυσικό αέριο
Σε ό,τι αφορά τη συνολική ενίσχυση των καταναλωτών για το φυσικό αέριο, αυτή διαμορφώνεται στα 40 ευρώ/MWh, με το συνολικό ύψος του μέτρου στα 47 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε 20 ευρώ/MWh ανέρχεται η επιδότηση του φυσικού αερίου, ενώ επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ παρέχεται από τη ΔΕΠΑ στους πελάτες της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων