Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Θεσσαλονίκη-Θάνατος 3χρονης: «Νοσηλεύτηκε χωρίς διάγνωση», λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας (VIDEO)

«Νοσηλεύτηκε πολλές μέρες, χωρίς να υπάρχει διάγνωση».

Αυτή ήταν μία από τις ατάκες που είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης, Κατερίνα Αποστολίδου, η οποία κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έπειτα από πολλές ημέρες νοσηλείας. Είχε, αρχικά, νοσηλευτεί, για πρήξιμο στον αστράγαλο.

Η κ. Αποστολίδου απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το αν το παιδί είχε νοσήσει με Covid-19 ότι, «είχαν νοσήσει οι γονείς και είχαν βρεθεί αντισώματα στα παιδιά, τα οποία μπορεί να το πέρασαν ασυμπτωματικά».

Ξεκαθάρισε ακόμη πως, από το νοσοκομείο, «δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του παιδιού».

Ενόψει της ιατροδικαστικής εξέτασης, είπε πως πρόκειται για «ένα μικρό παιδί και πρέπει να καλύψουμε τα πάντα», εξηγώντας πως η ίδια θα είναι παρούσα στην ιατροδικαστική εξέταση.

Στις εξηγήσεις που δόθηκαν για το παιδί ήταν η νόσος Kawasaki, αλλά και η πιθανότητα long covid.

Τέλος, αναφορικά με τα όσα της έχουν πει οι γονείς του παιδιού, είπε πως, αυτό που είπαν και δεδομένης της συντριβής την οποία βιώνουν είναι πως, «καθυστέρησε η διενέργεια της αξονικής, όσο νοσηλευόταν το παιδί».

Μήνυση από τους γονείς

Οι γονείς αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Τα δύο σενάρια

Για τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού, μίλησε και διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων