Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Θεσσαλονίκη: Βεντέτα για ένα γάμο πίσω από την άγρια συμπλοκή έξω από τα Δικαστήρια [vid]

Ένας γάμος που έληξε άδοξα φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την άγρια συμπλοκή δύο οικογενειών Ρομά η οποία σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η συμπλοκή οδήγησε στην προσαγωγή 23 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τελικώς τρεις. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο οικογένειες, με έδρα η μία τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας» και η δεύτερη τη Νέα Μεσημβρία, βρέθηκαν στα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης ύστερα από μήνυση για ληστεία που υπέβαλε η δεύτερη οικογένεια σε βάρος μελών της πρώτης.

Η «κόντρα» τους -κατά πληροφορίες- φαίνεται να έχει ως αφετηρία τον τερματισμό ένος γάμου με τη νύφη να εγκαταλείπει τον σύζυγό της, και να επιστρέφει στον πατέρα της, και την οικογένεια του γαμπρού να ζητά επιτακτικά την επιστροφή της.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές, που μεταφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη, όταν συγγενείς του γαμπρού υπέβαλαν μήνυση για ληστεία (σε μάντρα αυτοκινήτων) σε βάρος μελών της οικογενείας της νύφης. Οι μηνυόμενοι ισχυρίζονται ότι η καταγγελία περί ληστείας είναι ψευδής και προσχηματική κι ότι δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα απειλές να μην αποκαλύψουν στις Αρχές ότι η αιτία της μήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα.

HTML tutorial

Ενόψει της σημερινής προγραμματισμένης απολογίας σε Ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μέλη και των δύο οικογενειών. Εκεί πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησε άγρια συμπλοκή. Οι συμπλεκόμενοι κρατούσαν ξύλασιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως «πολεμοφόδια» καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης, προκαλώντας τον τρόμο σε θαμώνες και περαστικούς. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα και η κατάσταση εκτονώθηκε. Ακολούθησαν 23 προσαγωγές, ενώ σε έρευνες που έγιναν σε ένα από τα οχήματα των προσαχθέντων εντοπίστηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε μία καραμπίνα σε όχημα Ρομά, ενώ στους ελέγχους βρέθηκαν και σφαίρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο επεισόδιο, ωστόσο το σημερινό χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη βιαιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων