Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Θυγατρική της Εθνικής πλέον η Eurobank

Μέτοχοι που αντιστοιχούν στο 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, αποδέχθηκαν την προαιρετική δημόσια πρόταση της Εθνικής τράπεζας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ Α. Τουρκολιάς σε επίσημη επιστολή του προς τους εργαζόμενους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσοστό αποδοχής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν επιτυχής η διαδικασία της δημόσιας πρότασης με την απόκτηση του 84,35% της Eurobank. Όμως ξένοι και Έλληνες αναλυτές έδειχναν πιο προβληματισμένοι. Κάποιοι μάλιστα δε δίστασαν να πουν ότι είναι αποτυχία το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποκτήσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει δημόσια προσφορά και να βγάλει την τράπεζα από το χρηματιστήριο.

Τώρα, με την απόκτηση 84,35% θα πρέπει οι δύο τράπεζες να συγκαλέσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια για να αποφασίσουν να πάνε σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους προκειμένου να ζητήσουν έγκριση για την απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 21 ημέρες για να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέλευση. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ σκέπτεται να αλλάξει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank και να βάλει στελέχη της εμπιστοσύνης του, αφού η απόφαση προβλέπει στον Όμιλο ΕΤΕ να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος ο Α. Τουρκολιάς και Πρόεδρος ο Γ. Ζανιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι κανείς πλην του κ. Τ. Χριστοδούλου δε θα μείνει στο νέο τραπεζικό σχήμα, ενώ παράλληλα «από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει κοινό Integration Steering Committee, αποτελούμενο από στελέχη και των δύο τραπεζών, με ξεκάθαρο και διακριτό χώρο ευθύνης για κάθε μέλος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την ΕΤΕ.

Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι ήδη θυγατρική του Ομίλου Εθνικής, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένας αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός μέχρι τη νομική συγχώνευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων