Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Τί ανέφερε η εισαγγελέας για ενδεχόμενη παραγραφή τυχόν αδικημάτων του Παπακωνσταντίνου

“Δεν θα ήθελα ποτέ στη θέση του κατηγορουμένου να είναι ένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος και εγώ να είμαι κατηγορούσα αρχή. Εκ της θέσεως μου έχω αυτό το δυσάρεστο καθήκον σήμερα και θα αναγκαστώ να πω και πράγματα που θίγουν το κράτος μας το οποίο ορισμένες φορές δεν λειτουργεί σωστά”.

Με τον τρόπο αυτό,  ξεκίνησε την αγόρευση της στη δίκη Παπακωνσταντίνου η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων, η Εισαγγελέας, αναλύοντας με λεπτομέρειες τις συνταγματικές διατάξεις αλλά και τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών κατέληξε στο ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012.

“Η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού ασκήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και δεν επηρεάζεται από την διπλή εκλογική αναμέτρηση καθώς η Βουλή που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές της 6 Μαΐου του 2012 λειτούργησε μόνον για δύο ημέρες”, σημείωσε η κ. Δημητρίου.

H Εισαγγελέας άσκησε κριτική για τη σύντομη προθεσμία που θέτει ο νόμος για τα αδικήματα των υπουργών και ανέφερε ότι είμαστε η τελευταία χώρα που διαθέτει τέτοια νομοθεσία τασσόμενη υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων