Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Τι εκνεύρισε τον Ομπάμα;

Ο αμερικανός Πρόεδρος λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του έχει εκνευριστεί πραγματικά με το «τσαλάκωμα» που υπέστη από τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία. Εκεί, η εκλεκτή του για νέα Υπουργός Εξωτερικών μέχρι σήμερα πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σουζάν Ράϊς, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη διαδικασία λόγω των σφοδρών αντιδράσεων ακόμα και μετριοπαθών Ρεποπυμπλικάνων Γερουσιαστών όπως ο Τζον Μακέϊν, προεδρικός υποψήφιος και αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.

Το μεγάλο αμάρτημα της εκλεκτής του κ. Ομπάμα για να αντικαταστήσει τη Χίλαρι Κλίντον, είναι το γεγονός ότι παραπλάνησε το γερουσιαστές και βουλευτές σε καταθέσεις της στο Κογκρέσο και δημόσιες εμφανίσεις της, αναφορικά με τα γεγονότα γύρω από την δολοφονία του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη. Ο Μπαράκ Ομπάμα έσκιζε τα ρούχα του απειλώντας θεούς και δαίμονες ότι ήταν έτοιμος να συγκρουστεί μέχρι τέλους για να επικυρωθεί από τη γερουσία η εκλεκτή υποψήφιά του.

Παρόλα αυτά η ίδια η κ. Ράϊς ξαφνικά με δήλωσή της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη διαδικασία. Παίρνοντας μάλιστα την ευθύνη επάνω της. Παρόλα αυτά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η ενέργεια της είχε ως μοναδικό σκοπό να γλυτώσει τον αμερικανό Πρόεδρο από ένα δημόσιο μεγάλου βεληνεκούς «τσαλάκωμα» στην αρχή της δεύτερης θητείας του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, βέβαιος υποψήφιος για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, θεωρείται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη και προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2004, Τζον Κέρι. Μάλιστα, δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα επικύρωσης. Επίσης, σχεδόν βέβαιο είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει για νέο Υπουργό Άμυνας τον πρώην ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από τη Νεμπράσκα Τσάκ Χέηγκελ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων