Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Tiger Lillies: Επιστρέφουν στο Ηρώδειο με ελληνικά τραγούδια

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Tiger Lillies επιστρέφουν στην Αθήνα με το μεγαλύτερο σόου που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Το διάσημο punk -street opera τρίο θα παρουσιάσει την 1η Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο, την νέα, εντυπωσιακή του παράσταση, με τίτλο «The Crack οf Doom and other quarantine tales». Η αγγλική μπάντα, που έχει προταθεί στο παρελθόν για μουσικό βραβείο Γκράμι, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο της άλμπουμ «Greek Songs» , τραγούδια από τα δύο ακόμη άλμπουμ που ηχογράφησε κατά τη διάρκεια του lockdown,
αλλά και επιτυχίες από ολόκληρη την 30χρονη καριέρα της.

Βασισμένα σε στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών από τις αρχές του 20ου αιώνα, τα «Ελληνικά Τραγούδια» των Tiger Lillies επικεντρώνονται στη ζωή των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας, διηγούμενα ιστορίες για τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης,τον εθισμό σε ουσίες, τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και τη χαμένη αγάπη.

Παράλληλα, με τα τραγούδια που έγραψαν για την πανδημία, σχολιάζουν την αλλόκοτη πραγματικότητα που ζούμε εδώ και μήνες,μέσα από τη μοναδικά ανατρεπτική τους ματιά, αιχμαλωτίζοντας μουσικά τον πόνοαλλά και την ανοησία ενός κόσμου σε εγκλεισμό.

Ο σκηνικός κόσμος των κόσμος των Tiger Lillies είναι σκοτεινός, αλλόκοτος και μεταβαλλόμενος,
με στιγμές βαθιάς θλίψης, πικρόχολου μαύρου χιούμορ και απέραντης ομορφιάς. Η μουσική τους συνδυάζει τη μαγεία των προπολεμικών cabaret του Βερολίνου, την αναρχική όπερα, το θέατρο του δρόμου και την τσιγγάνικη μουσική, αντηχώντας τις φωνές του Bertolt Brecht και του Jacques Brel. Αυτός είναι, εξάλλου και ο λόγος που καταφέρνουν, χρόνια τώρα, να σοκάρουν, να εκπλήσσουν και να ψυχαγωγούν το κοινό τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων