Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Τηλεδιάσκεψη, τελευταίες… πινελιές και τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Τις τελευταίες πινελιές έβαλαν από κοινού -στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου- η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Στην τηλεδιάσκεψη, από την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Αποφασίστηκε ότι όλα είναι έτοιμα ώστε το νέο πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή σήμερα Τρίτη ή το αργότερο αύριο Τετάρτη.

Στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου των 600 σελίδων, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει περίπου 50 από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης με στόχο να προλάβει το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα κατατεθεί εξ αρχής η διάταξη για τους πλειστηριασμούς ή αν τελικώς θα έρθει να προστεθεί σε επόμενη φάση, πριν την ψήφιση.

Στις 600 σελίδες του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων:

  • Η απαίτηση για συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων στη λήψη απόφασης για απεργία
  • Οι αλλαγές στα επιδόματα τέκνων και η κατάργηση του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων
  • Διατάξεις που θα ανοίγουν τον δρόμο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
  • Διατάξεις για περιορισμό φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων