Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

TIME: Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες ΦΩΤΟ του 2014

Ο κόσμος πίσω από τις εικόνες. Ο κόσμος ως μια εικόνα –ύστατη, καθώς φεύγει η χρονιά. Λιγότερο ως απολογισμός μιας διαδοχής 365 ταραγμένων ημερών, το περιοδικό Time επέλεξε τις 10 φωτογραφίες του 2014.

Το βασικό κριτήριο δεν είναι η αισθητική απόλαυση που προσφέρουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, ούτε και η καλλιτεχνική τους διάσταση –τουλάχιστον, δεν είναι το πρωταρχικό. Το ζητούμενο για τους υπεύθυνους του Time ήταν να αποτυπώσουν, μέσω των φωτογραφιών, τα βασικά ζητήματα που καθόρισαν/συγκλόνισαν/ευαισθητοποίησαν τον κόσμο μέσα στη χρονιά.

Οι μάχες στο Κίεβο, οι αναταραχές στο Φέργκιουσον, η περιβόητη selfie στα Όσκαρ, η εξάπλωση του ιού Έμπολα, οι παράτυποι μετανάστες, οι φονικές συγκρούσεις στη Γάζα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη ήταν κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα του πλανήτη που αποτυπώθηκαν στον φακό των φωτογράφων του πρακτορείου και τώρα, απαλλαγμένα από την άμεση φόρτιση των στιγμών που τα γέννησαν, λειτουργούν σαν ενθυμήματα ενός κόσμου που μεταβάλλεται με σκληρό τρόπο.

Image posted by Oscars show host Degeneres on her Twitter account shows movie stars posing for a picture taken by Cooper at 86th Academy Awards in Hollywood, California

Italian navy rescue asylum seekers

APTOPIX Russia Hailstorm Deaths

A man carries a child as another lies dead after two explosions on a beach in Gaza.

Crash Malaysian airways uvraine

A man backs away as law enforcement officials close in on him and eventually detain him during protests over the death of Michael Brown, an unarmed black teenager killed by a police officer, in Ferguson, Mo.

time photo5

Medical staff carry James Dorbor, 8, suspected of having Ebola, into a treatment facility in Monrovia, Liberia.

Blue Sky Days

Ukraine Protests

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων