Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Το Business Insider αποθεώνει 86χρονο Κρητικό που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο για γλυκά

Είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο και το παγκοσμίου φήμης Business Insider, έκανε για εκείνον ένα αφιέρωμα.

Ο Γιώργος Χατζηπαράσχος είναι διάσημος στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου όπου έχει ανοίξει την επιχείρησή του από το 1958. Οι ντόπιοι συρρέουν για να αγοράσουν το περιβόητο χειροποίητο φύλλο του και οι τουρίστες σπεύδουν να δοκιμάσουν τα γλυκά του, όπως μπακλαβά και κανταϊφι, αλλά και να τον φωτογραφίσουν.

«Στα 86 του χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος, είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα, ο οποίος δημιουργεί χειροποίητο φύλλο. Με την βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, κρατάει την επιχείρηση ζωντανή χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται το ελληνικό νησί της Κρήτης» είναι η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Business Insider.


Η ιστορία του 86χρονου Γιώργου Χατζηπαράσχου
Όπως αναφέρει το αφιέρωμα, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος ξεκίνησε να εργάζεται ως έφηβος και κατάφερε να αγοράσει το δικό του εργαστήριο στην δεκαετία του 1960. Κάποια στιγμή, επιχειρήσεις τέτοιου είδους άνθιζαν σε όλη την χώρα. Αλλά η άνοδος των φθηνών βιομηχανοποιημένων ειδών ζαχαροπλαστικής, οδήγησε στο κλείσιμο πολλών οικογενειακών επιχειρήσεων. Όπως λέει ο ίδιος, «το κέρδος είναι μικρό πλέον, λόγω της βιομηχανίας».

Αλλά ο Κρητικός αρτοποιός τα κατάφερε εστιάζοντας στον τουρισμό. Προσέλαβε μόνο την γυναίκα του Κατερίνα και τον γιο του Παρασκευά, ως υπαλλήλους.

Το Business Insider στο εργαστήριο στο Ρέθυμνο
To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του κυρίου Γιώργου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του. Όπως λέει και ο ίδιος είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτό που τον κρατάει ζωντανό.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του αφιερώματος, η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει πως το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με χορό, με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων