Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Τo CNN αδειάζει τον… Άδωνι

Το ελληνικό κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει νέο πρόεδρο σήμερα, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών και την εξουσία στο κόμμα αντι-λιτότητας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το CNN. Η κυβέρνηση έχει μία τελευταία ευκαιρία στις 29 Δεκεμβρίου Εάν αποτύχει ξανά, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές τον Ιανουάριο.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του προγράμματος διάσωσης με τους διεθνείς πιστωτές.

Το κόμμα έχει επίσης υποσχεθεί να διακόψει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να διαθέσει δισεκατομμύρια σε προγράμματα δαπανών για να αυξήσει μισθούς και συντάξεις.

Ενώ τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλή μεταξύ των Ελλήνων που έχουν πληγωθεί από την υψηλή ανεργία και τη χρόνια ύφεση, οι ειδικοί λένε ότι είναι μη ρεαλιστικά και ανεύθυνα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια κρίση που θα οδηγήσει τελικά την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο οικονομολόγος του Βerenberg, Holger Schmieding εκτιμά ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος μόνο 20% “όλα να πάνε στραβά,” σε περίπτωση που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία και ακολουθήσει το πρόγραμμα του. Το σενάριο η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια νέα βαθιά κρίση και πιθανόν να βγει από το ευρώ έχει πολύ λίγες πιθανότητες πρόσθεσε ο ίδιος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων