Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Το CNN καταθέτει μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν από κοινού το CNN και ο δημοσιογράφος Τζιμ Ακόστα, μετά την δημόσια σύγκρουση του τελευταίου με τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζιμ Ακόστα με επιμονή ρωτούσε τον Τραμπ σχετικά με το καραβάνι των μεταναστών που κινείται προς τις ΗΠΑ και για τα περί «εισβολής» που έχει πει. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε φραστικά στον δημοσιογράφο και το τηλεοπτικό δίκτυο.

«Πρέπει να αφήσεις εμένα να κάνω κουμάντο στη χώρα και εσύ στο CNN. Αν το κάνατε καλύτερα θα είχατε μεγαλύτερη τηλεθέαση», είπε.

Όταν ο δημοσιογράφος, επέμεινε, ο Τραμπ άρχισε να φωνάζει «Αρκετά!». Κάποιος από το προσωπικό του Λευκού Οίκου προσπάθησε να πάρει από τον δημοσιογράφο το μικρόφωνο. «Αρκετά! Ασε κάτω το μικρόφωνο», του είπε ο Τραμπ και απομακρύνθηκε για λίγο από το βήμα, αλλά επέστρεψε.

«Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που δουλεύεις εκεί. Είσαι αγενής, απαίσιος άνθρωπος. Φέρεσαι απαίσια στη Σάρα Χάκαμπι (σ.σ. την εκπρόσωπο Τύπου του Λ. Οίκου). Απλά κάτσε κάτω. Οταν μεταδίδεις fake news, όπως κάνει συχνά το CNN, εσύ είσαι ο εχθρός του λαού», ανέφερε ο Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος, μετά το περιστατικό, αφαίρεσε από τον Ακόστα τη διαπίστευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων