Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Το δίλημμα του Τσίπρα

Άργησαν, αλλά άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι περίμεναν ότι το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα κυρίως διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελισσόταν- όπως έχει προαναγγελθεί- σε ενιαίο κόμμα.

Φαίνεται όμως ότι ορισμένες συνιστώσες αντιμετωπίζουν το συνέδριο του κόμματος ως ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Για την ακρίβεια, έξι συνιστώσες του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανάμεσά τους και οι Ενεργοί Πολίτες του Μανόλη Γλέζου, πιστεύουν ότι δεν συντρέχει λόγος αυτοδιάλυσης των συνιστωσών και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξακολουθεί να υπάρχει στην πολιτική σκηνή ως ένα μείγμα συνιστωσών που έχουν ακόμη και διαφορετική ιδεολογική αφετηρία.

Επί της ουσίας είναι το πρώτο σημαντικό εμπόδιο που υψώνεται μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είτε θα πρέπει να κάνει πίσω υποκύπτοντας στην βούληση των συνιστωσών, είτε θα πρέπει να έρθει σε ρήξη με αρκετές από αυτές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ενδεχομένως και να “τιμωρηθεί” στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου. Άρα, το επόμενο διάστημα θα έρθει αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα: ΣΥΡΙΖΑ αυτοτελών συνιστωσών και ισχυρός πρόεδρος ή ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ και ψαλιδισμένος αρχηγός;

Προηγούμενο άρθροΑχ, αυτά τα παιδιά
Επόμενο άρθροΜας γείωσε η … Megan!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων