Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Το «γραμμάτιο» Ομπάμα στον Κλίντον!

Μια φήμη που κυκλοφορεί έντονα από το ίδιο βράδυ της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, έρχεται να επιβεβαιώσει η πρωτόγνωρη για τα πολιτικά δεδομένα της Ουάσινγκτον, κοινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου με την απερχόμενη Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι στην εκπομπή θεσμό του τηλεοπτικού δικτύου CBS, «60 Λεπτά».

Αρκετοί έγκυροι πολιτικοί αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα σε ιδιωτικές συζητήσεις σχολιάζουν με νόημα ότι με την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα η Αμερική εξέλεξε δύο και όχι έναν Πρόεδρο. Εξέλεξε και τον Πρόεδρο των εκλογών του 2016 και ακούει στο όνομα Χίλαρι Κλίντον.

Η συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου στο Λευκό Οίκο, έχοντας δίπλα του την απερχόμενη Υπουργό Εξωτερικών, ενισχύει τις φήμες για μια μυστική συμφωνία κορυφής, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο κατά γενική ομολογία μαέστρος της πολιτικής, πρώην Πρόεδρος και σύζυγος της Χίλαρι, Μπίλ Κλίντον.

Ένα μέρος από τα λεγόμενα του Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη τα λέει όλα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλώντας για την αγαπημένη του Υπουργό αναφέρει, «Το βασικό είναι ότι ήθελα να βρω την ευκαιρία να πω δημόσια ευχαριστώ γιατί πιστεύω ότι η Χίλαρι θα καταγραφεί ως μια από τις καλύτερες Υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε. Πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργασία στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων…Θα μου λείψει, εύχομαι να ήθελε να παραμείνει αλλά έχει βάλει τόσα μίλια που δεν την κατηγορώ που θέλει να ησυχάσει για λίγο. Αλλά θέλω η χώρα να εκτιμήσει το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στη διάρκεια της κυβέρνησης μου. Πολλές από τις επιτυχίες που είχαμε διεθνώς, υπήρξαν λόγω της σκληρής δουλειάς της.»

Είναι γνωστό πλέον ότι η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα σε μια σειρά κρίσιμες για την επανεκλογή του πολιτείες πιστώνεται στον Μπίλ Κλίντον και τις εμφανίσεις του εκ μέρους του Προέδρου στις τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας. Για όσους γνωρίζουν, ο Μπίλ Κλίντον είναι εκπληκτικός «παίκτης» στην πολιτική σκακιέρα της Ουάσιγκτον και θα εξαργυρώσει αυτό το «γραμμάτιο» στην μεγαλύτερη δυνατή αξία, που είναι το χρίσμα των Δημοκρατικών και η Προεδρία των ΗΠΑ, το 2016, για τη Χίλαρι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων