Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

To Ίδρυμα Ωνάση πρόσφερε 84.000.000 δολάρια για υποτροφίες

Από Illuminati

Μπορεί η ξενοφοβία και ο μικροαστισμός να αποτελούν δυστυχώς στοιχεία της νεοελληνικής κουλτούρας, με ρίζες βαθιές και καλά χωμένες στο dna του Έλληνα από την εποχή που η χώρα ήταν ματωμένη και χωρισμένη στα δυο, ωστόσο υπάρχουν εκεί έξω και κάποιοι Έλληνες που δημιουργούν νέες ζωές, τόσο Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών.

Το Ίδρυμα Ωνάση από το 1978 χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Το 1998 θεσμοθέτησε νέο πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, το οποίο επεκτάθηκε το 2001 για να συμπεριλάβει και τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.

Πάνω από 130 υποτροφίες προς Έλληνες χορηγούνται κάθε χρόνο για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες. Σημειώνεται ότι οι υποτροφίες προς Έλληνες που χορηγούνται σε καλλιτέχνες αφορούν όχι μόνο σε πανεπιστημιακές σπουδές αλλά και σε βελτίωση τεχνικής σε αναγνωρισμένες σχολές στο εξωτερικό.

Σήμερα, περισσότεροι από εκατό υπότροφοι του Ιδρύματος διδάσκουν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στο δημόσιο, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό τομέα.

Από το 1978 που λειτουργεί το πρόγραμμα μέχρι και το έτος 2015 έχουν χορηγηθεί 5.708 υποτροφίες, σε Έλληνες και αλλοδαπούς για σπουδές σε 35 χώρες ανά τον κόσμο, η συνολική δαπάνη των οποίων ανέρχεται περίπου σε 84.000.000 δολάρια Η.Π.Α.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων