Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Το παιδομάζωμα και οι σύγχρονοι γενίτσαροι των τζιχαντιστών

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Σύγχρονους γενίτσαρους δημιουργεί το Ισλαμικό Κράτος, όπως αποκαλύπτει ρεπoρτάζ του CNN, απαγάγοντας και κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου.

Το CNN αποκαλύπτει την περίπτωση του Μοχάμεντ, ενός μαθητή 15 χρονών που απήχθει μαζί με άλλους 140 κούρδους μαθητές στη Συρία. Τα παιδιά εκπαιδεύονται καθημαρινά σε μια ριζοσπαστική ισλαμική θεολογία που τα καλεί να κάνουν τζιχάντ για να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ. Ο Μοχάμεντ στην τηλεφωνική του συνέντευξη στο CNN είπε πως σύριοι αντάρτες με μαύρες μάσκες τον εξανάγκασαν να παρακολουθήσει βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα.

Στις 29 Μαίου, σύριοι αντάρτες σταμάτησαν λεωφορείο με μαθητές γυμνασίου που γυρνούσαν από το Χαλέπι στην πόλη Αϊν αλ – Αράμπ, χώρισαν τα αγόρια από τα κορίτσια και πήραν μαζί τους τα πρώτα. Τα αγόρια 14-16 χρονών παραμένουν όμηροι στα χέρια των ανταρτών. Ο Μοχάμεντ, το ένα από τα τέσσερα παιδιά που κατάφεραν να ξεφύγουν λέει: «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Καθώς επιστρέφαμε από το σχολείο, γιορτάζαμε που είχαμε τελειώσει τις εξετάσεις μας. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που πηγαίναμε σπίτι να δούμε τις οικογένειές μας. Δεν ξέραμε γιατί μας πήραν»

Ο Μοχάμεντ λέει για την πρώτη μέρα με τους απαγωγείς του ότι, τους πήγαν σε ένα τζαμί λέγοντάς τους ότι «Αν προσπαθήσετε να δραπετεύσετε θα σας κόψουμε τα κεφάλια». Οι αντάρτες έβαλαν σε κάθε δωμάτιο 17 παιδιά και ξεκίνησαν την ‘εκπαίδευση’ αμέσως. Πέντε ώρες κάθε βράδυ τα παιδιά παρακολουθούσαν υλικό με εκτελέσεις, επιθέσεις αυτοκτονίας και αποκεφαλισμούς.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει έρθει για να μείνει και σχεδιάζει από τώρα την ανάπτυξη των νέων του πολεμιστών. Αυτοί οι σύγχρονοι γενίτσαροι είναι η χαμένη γενιά της Συρίας, η γενιά που βίωσε μια επανάσταση που αρχικά φαινόταν δίκαιη, όμως σύντομα κατέληξε σε ένα από τα πιο μεγάλα αιματοκυλίσματα που έχει δει η Μέση Ανατολή. Το τέρας που γεννήθηκε εκεί και τροφοδοτήθηκε γενναιόδωρα από τη Δύση που ήθελε ανατροπή του Άσαντ σήμερα φαίνεται ανεξέλεγκτο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων