Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις εκκλησίες μετά τη συζήτηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Σε ένα μικρό συμβιβασμό για τις εκκλησίες κατέληξε ο Κ. Μητσοτάκης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι κανόνες που είχαν ανακοινωθεί για τη λειτουργία των εκκλησιών στην εορταστική περίοδο μάλλον θα τροποποιηθούν, αφού ο πρωθυπουργός, φοβούμενος το αντάρτικο των ιερέων αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατέληξε σε μια νέα πρόταση, με την οποία εκτιμάται ότι ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν μια νέα αναλογία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 25 άτομα στους ιερούς ναούς και τα 50 στους μεγάλους μητροπολιτικούς. Παράλληλα, από το ΦΕΚ που θα δημοσιευθεί, εφόσον η Ιερά Σύνοδος συναινέσει, θα απαλειφθεί η απαγόρευση για παρουσία πιστών στον ναό, πέραν των ιερουργών και των ψαλτών, κάτι που θα ανοίξει το περιθώριο για την ατομική προσευχή από τις 21/12 και ως τα Φώτα. Παράλληλα, αναμένεται να επιτραπεί μια ακόμα ημέρα λειτουργίας, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ενώ τις τρεις ημέρες των λειτουργιών θα γίνουν κυλιόμενες λειτουργίες.

Παράλληλα, ανήμερα των Φώτων δεν θα γίνει ο καθιερωμένος μετά πλήθους αγιασμός των υδάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων