Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Τον Ιανουάριο οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Τελεσίδικα στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου 2018 θα διεξαχθούν ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, αντίστοιχα, στην Κύπρο.

Ο καθορισμός των ημερομηνιών αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των κομμάτων, κατά την οποία εξετάστηκαν οι δυνατές ημερομηνίες που υπήρχαν.

Κανονικά ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξάγεται κοντά στο μέσο Φεβρουαρίου, φέτος όμως και οι προσφερόμενες Κυριακές συμπίπτουν με τη διοργάνωση του Καρναβάλου στη Λεμεσό και άλλες πόλεις. Έτσι, για να μη αναβληθούν οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διεξαγωγή των εκλογών. Ο νικητής των εκλογών αναλαμβάνει την προεδρία της Δημοκρατίας την 1η Μαρτίου.

Στις 14 Οκτωβρίου θα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του ο Νίκος Αναστασιάδης

Στις 14 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά για τις προεδρικές εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στην τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, ζητώντας την ψήφο του λαού.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί σε όλους τους τομείς και υπάρχουν επιτεύγματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς τη συνεργασία του λαού», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ωστόσο, υπέδειξε πως η προσπάθεια «δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου και θα συνεχιστεί, αφού η κοινωνία απαιτεί πολύ περισσότερα από αυτούς οι οποίοι κατέχουν δημόσια αξιώματα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων