Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Δεξιότατος: Δημαρχοκεντρικό σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Τον τελευταίο καιρό έχουμε κρούσματα οικονομικής σπατάλης στην τοπική αυτοδιοίκηση και απειλής ολόκληρων κοινωνιών από τον μουσουλμανικό εποικισμό.

Προωθείται νέος “Καλλικράτης” που δίνει ψήφο σε 500,000 αλλοδαπούς. Με ΠΔ δίνουν επίσης την δυνατότητα της “τοποθέτησης” (έως 300 άτομα) προσφύγων σε αστικό οικιστικό ιστό.

Ανήκουστα πράγματα.

HTML tutorial

Η αυτοτέλεια του “Καλλικράτη” δίνει την δυνατότητα σε τοπικούς άρχοντες να έχουν πρόσβαση σε κρυφά κονδύλια και να ενεργούν αυταρχικά κάτω από την αόρατη νομιμοποίηση των πολιτών που τους ψήφισαν κάποτε και να κρύβονται πίσω από τις γραφειοκρατικές επιτροπές του Καλλικράτη.

Μήπως θα έπρεπε να ξανά δούμε τον “ξεχειλωμένο” Καλλικράτη και να θεσμοθετήσουμε ένα νέο “Σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης”;

Ένα μικτό σύστημα, διορισμού τοπικού περιφερειακού κυβερνήτη και αιρετών “βοηθών” του, χωρίς παρατάξεις, αλλά μόνο με πρόσωπα.

Δηλαδή, για να υπάρχει πλήρης έλεγχος από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας, λόγω και σοβαρών εθνικών θεμάτων που θα αντιμετωπίσουμε σύντομα και χρηστή οικονομική διαχείριση και απόδοση ευθυνών, να “διορίζονται” από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας, οι παλαιοί νομάρχες, πλαισιωμένοι από τους τοπικούς άρχοντες.

Μείωση αρμοδιοτήτων, αλλά με ενδυνάμωση των εναπομείναντων.

Απελευθέρωση των Δημάρχων από τις παρατάξεις και θεσμοθέτηση αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων με “σχετική” πλειοψηφία και όχι απόλυτη.

Προκαθορισμένους αντιδημάρχους.

Ίδρυση Αστυνομίας Πόλεων στα δυτικά πρότυπα των μητροπολιτικών.

Επανίδρυση ΟΣΚ.

Αυτοτέλεια οικονομικών πόρων και είσπραξη από τους δήμους.

Στη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ-Φαήλος Κρανιδιώτης πιστεύουμε ότι οι ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ οδηγούν σε ισχυρό και συνεκτικό κράτος και έθνος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων