Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Τουρκία: Νέο μπαράζ συλλήψεων με αφορμή την επιχείρηση στη Συρία

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές κατά 35 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.

Τα εντάλματα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, αφορούν 18 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και 17 στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγάλη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, όπου οκτώ ύποπτοι συνελήφθησαν το πρωί.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ύποπτοι ότι έκαναν «προπαγάνδα» υπέρ των Μονάδων Προστασίας του Λαού, την κουρδική αυτή πολιτοφυλακή της Συρίας εναντίον της οποίας πραγματοποιεί η Άγκυρα από το Σάββατο μια επιχείρηση στην περιοχή Αφρίν. Η Άγκυρα θεωρεί την πολιτοφυλακή αυτή τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται στενά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ωστόσο την πολιτοφυλακή υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, οι οποίες τη θεωρούν αποτελεσματική δύναμη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά 57 ανθρώπων που είναι ύποπτοι κυρίως για «τρομοκρατική προπαγάνδα», «υποκίνηση μίσους» ή «προσβολή του προέδρου» στο Twitter σε σχέση με την επιχείρηση στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων