Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Τρίζουν οι ισορροπίες της τρικομματικής

Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται πλέον οι σχέσεις στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η επίδειξη πυγμής που έδειξε το Μέγαρο Μαξίμου κλείνοντας μέσα σε λίγες ώρες την δημόσια ραδιοτηλεόραση έρχεται να διαταράξει τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν έξαλλοι όχι μόνο με το λουκέτο στην ΕΡΤ αλλά και με τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο όπως λένε ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέλεξε να βάλει τίτλους τέλους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση αγνοώντας την αντίθετη γνώμη των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.

Ως εκ τούτου εγείρονται πολλά θέματα που σχετίζονται με την κυβερνητική συνοχή και το κατά πόσο θα αντέξει η τρικομματική κυβέρνηση τους νέους κλυδωνισμούς.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι δεν δέχονται τετελεσμένα. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει στο γεγονός ότι οι δύο εταίροι του δεν θα τολμήσουν να τού κουνήσουν το δαχτυλάκι καθώς έχει αποφασίσει να τούς απειλείσει με εκλογές. Ουσιαστικά ποντάρει στην αδυναμία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στους φόβους τους πως θα καταποντιστούν εκλογικά στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων