Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Τρόμος την νύχτα στο Μενίδι: Πυροβολισμοί από καταυλισμούς των Ρομά

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που δέχθηκε λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Τετάρτη η Άμεση Δράση από αγανακτισμένους πολίτες της περιοχής του Μενιδίου, που έκαναν λόγο για συνεχόμενους ήχους από ριπές όπλων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπήρχε γλέντι και πως οι πυροβολισμοί ακούγονταν από εκεί ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το σενάριο να ήταν επίδειξη δύναμης των Ρομά μετά τις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων και την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Μενίδι πάντως την ώρα των πυροβολισμών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την «πηγή» των πυροβολισμών ούτε και τα αίτια για τα οποία έπεσαν.

Την ώρα που ολόκληρη η περιοχή του Μενιδίου «βράζει» μετά τον θάνατο του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, η χθεσινή νύχτα ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, αφού ούτε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά το τραγικό γεγονός, δεν μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο. Η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις τους αξιώνοντας την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής.

Οι κάτοικοι στους δρόμους

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στη νέα συγκέντρωση στη μνήμη του εντεκάχρονου Μάριου που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Μενιδίου στο κέντρο της πόλης τους, οι οποίοι εμφανίστηκαν δύσπιστοι και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στα όσα εξήγγειλε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση τόσο στο Μενίδι, όσο και γενικότερα στη Δυτική Αθήνα.

Κατά την πορεία οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν στα δύο, καθώς οι μισοί πήγαν στο σχολείο και οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό των Ρομά. Οι κάτοικοι που επέλεξαν να μεταβούν στον καταυλισμό, τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς άντρες των ΜΑΤ και κλούβες τους ανέκοψαν την πορεία.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις άλλες φορές δεν υπήρξε ένταση, αφού οι κάτοικοι αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου υπάρχει άλλος καταυλισμός Ρομά. Την τελευταία στιγμή οι κάτοικοι αιφνιδίασαν τις αστυνομικές αρχές και κατάφεραν να μπουν στην Αττική οδό και να διακόψουν την κυκλοφορία για περίπου μισή ώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων