Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας ξεπέρασε τα όρια

Νέα πυρά κατά του Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία ημέρα μετά την αντιπαράθεση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κατά τις κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα.

Μετά τη συνάντησή του, την Παρασκευή,  με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Εξωτερικών ήταν εκείνος που ξεκίνησε να κατηγορεί την Τουρκία με «εξωπραγματικούς ισχυρισμούς», κάτι που όπως είπε «δεν θα μπορούσε να το αποδεχθεί».

Πρόσθεσε δε ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας ξεπέρασε τα όρια, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να έχει πει και «πήρε την ανάλογη απάντηση».

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση. Φυσικά ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και συζητήσαμε πώς θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των δύο χωρών. Πηγαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου, υπήρξε ένα αίτημα από την πλευρά του κ. Δένδια και της ελληνικής αντιπροσωπείας: να μην αναφερθεί καμία από τις δύο πλευρές σε θέματα που θα προκαλούσαν εντάσεις. Όμως, άρχισε να επιτίθεται στη χώρα και τον λαό μου, με ψεύτικες κατηγορίες. Δείξαμε την απαιτούμενη ευγένεια ως οικοδεσπότες. Ο κ. Δένδιας ξεπέρασε τα όρια και έπρεπε να δώσω τις απαραίτητες απαντήσεις εκ μέρους του έθνους μου. Ως γειτονικές χώρες, πρέπει να βρούμε λύσεις μαζί», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων