Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Τσίπρας και Στεφάνου συζήτησαν για το Κυπριακό

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκεί συζητήθηκε το Κυπριακό και η θετικό πρόταση του είχε καταθέσει το ΑΚΕΛ για βιώσιμη λύση.

«Στη συνάντηση σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, συζητήσαμε για το Κυπριακό και τη θετική πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για δίκαιη και βιώσιμη λύση, καθώς και για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Συζητήσαμε επίσης για την προσπάθεια της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας να ανατρέψουν το πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου και τις επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια. Υπογραμμίσαμε τη σημασία που έχει η επανεκκίνηση των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντάνα, με στόχο τη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων – λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Κοινή μας πεποίθηση η αναβάθμιση της συνεργασίας μας προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη κρίσιμη περίοδο, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για την αποτροπή τετελεσμένων και απέναντι σε επικίνδυνες λογικές μη λύσης και εφησυχασμού», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων