Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Τσίπρας – Νικολούδης ετοιμάζουν πόλεμο κατά της διαφθοράς

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Με τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους να είναι κεντρικό θέμα αυτές τις μέρες, άλλες ειδήσεις περνάνε στα ψηλά. Ωστόσο με τη συγκεκριμένη είδηση, πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο υπουργός επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης που είναι και ο υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είχε πολλές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες με τον πρωθυπουργό.

Ουσιαστικά ο Νικολούδης θα χειριστεί το εσωτερικό μέτωπο, με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να συγκρουστεί. Ο Αλέξης Τσίπρας λέγεται ότι είπε στον υπουργό, ότι «Περιμένουμε πολλά από σας». Και φυσικά περιμένουν, γιατί όσο περισσότεροι βρεθούν κατηγορούμενοι σε δίκες για εγκλήματα κατά του Δημοσίου, τόσο περισσότερο ο Τσίπρας θα αποζημιώσει τους ψηφοφόρους του, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στο μέτωπο με τους δανειστές και τους εταίρους.

Διαφθορά, φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία θα είναι τρεις από τους στόχους του νέου υπουργού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ένα από τα θέματα που κυριάρχησε στις συζητήσεις των δύο ανδρών ήταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ο υπουργός θα έχει στη διάθεσή του. Οι πληροφορίες αυτές μιλούν για το ΣΔΟΕ, την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών και την Επιτροπή Προμηθειών του Δημοσίου, να συντονίζονται από τον υπουργό Νικολούδη, στη μάχη εναντίον των τριών στόχων που προαναφέρθηκαν.

Μείζον πολιτικό στοίχημα για την κυβέρνηση που αν το κερδίσει, θα της αποδώσει τα μέγιστα στο επίπεδο της λαϊκής βάσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων