Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

UEFA: Ο Άγιαξ γνώριζε την απαγόρευση της φανέλας από τον Σεπτέμβριο του 2020

Η UEFA απαγόρευσε στον Άγιαξ να χρησιμοποιεί την τρίτη στη σειρά φανέλα που παρουσίασε για τη σεζόν 2021/22 στο Champions League, μια φανέλα εμπνευσμένη από το διάσημο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ «Three Little Birds».

Μια απόφαση που ελήφθη, επειδή η αναφορά-φόρος τιμής στον Μπομπ Μάρλεϊ στη φανέλα (τρία πουλιά κάθονται στους σταυρούς του Αγίου Ανδρέα, το σύμβολο του Άμστερνταμ) δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

«Όταν παρουσιάστηκε η φανέλα του Άγιαξ για προέγκριση τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, η UEFA τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της UEFA (άρθρο 19), τα πουλιά δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του γιακά της φανέλας καθώς η περιοχή αυτή προορίζεται μόνο για αναγνώριση ομάδας. Τα τρία μικρά πουλιά, που είναι φόρος τιμής στο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (Three Little Birds), δεν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα της ομάδας του Άγιαξ, όπως ορίζεται στο άρθρο. Επομένως, δεν έχει εγκριθεί για τις διοργανώσεις της UEFA », ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιταλικής ιστοσελίδας «Calcio e Finanza».

«Η διαδικασία προέγκρισης με τους κατασκευαστές οργανώνεται για την αποφυγή προβλημάτων της τελευταίας στιγμής όταν οι τελικές εμφανίσεις υποβάλλονται για έγκριση και επιτρέπει επίσης στους κατασκευαστές να διασφαλίζουν ότι τα προτεινόμενα σχέδια είναι σύμφωνα με τους ενιαίους κανονισμούς για τα εθνικά τουρνουά και για την UEFA και, αν όχι, πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές πριν από την έναρξη της παραγωγής», πρόσθεσε η UEFA.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων