Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Victor Vernicos: Ο ταλαντούχος 16χρονος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023

Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση. Μιλώντας για αυτό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δήλωσε: «Το είδος του τραγουδιού συνδυάζει πάρα πολλά είδη μουσικής, είναι μια μπαλάντα που είναι συναισθηματική αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ο ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους, είναι όλο δικό μου. Το έγραψα στα 14 μου τον Απρίλιο του 2021».

Ο Βίκτωρας Βερνίκος είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στη Eurovision. Είναι μόλις 16 ετών και έχει γεννηθεί στην Αθήνα.

Το κομμάτι που επέλεξε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι δική του σύνθεση. Το έγραψε σε ηλικία 14 ετών. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του, γράφει από μικρός μόνος του όλα του τα τραγούδια.

«Το έχω γράψει εγώ, εγώ έκανα την παραγωγή, ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 μου όταν άρχισα μαθήματα πιάνου. Άρχισα να γράφω δικά μου τραγούδια στα 11 μου χρόνια και βγάζω κάτι πάρα πολύ αληθινό από μέσα μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να επιλεχθεί για τη Eurovision.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Πλέον, ο 16χρονος καλλιτέχνης ανήκει στο δυναμικό της Panik Records. Είναι ανιψιός της Μαρίνας Βερνίκου και αυτό το διάστημα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και live performance με τη Νίνα Λοτσάρη. «Το έχω γράψει εγώ, εγώ έκανα την παραγωγή, ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 μου όταν άρχισα μαθήματα πιάνου. Άρχισα να γράφω δικά μου τραγούδια στα 11 μου χρόνια και βγάζω κάτι πάρα πολύ αληθινό από μέσα μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να επιλεχθεί για τη Eurovision.

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων