Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Μέι – DUP για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η ηγέτις του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) Αρλίν Φόστερ υπέγραψαν πριν από λίγο συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.
Μέι και Φόστερ προήδρευσαν της συνάντησης για την υπογραφή της συμφωνίας στην Ντάουνινγκ Στριτ. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε μετά τη συμφωνία:

«Καθώς ξεκινήσαμε τις συζητήσεις, μοιραστήκαμε πολλές αξίες με την έννοια ότι θέλαμε να δούμε την ευημερία να εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, η αξία της ένωσης, ο σημαντικός δεσμός μεταξύ μεταξύ διαφορετικών περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου. Θέλουμε πάρα πολύ να δούμε το Ηνωμένο Βασίλειο προστατευμένο και ενδυναμωμένο και επίσης μοιραζόμαστε την επιθυμία για μία δυνατή κυβέρνηση, ικανή να εκπληρώσει το πρόγραμμα της και να παρέχει για θέματα όπως τις διαπραγματεύσεις για το Brexit αλλά επίσης και για θέματα εθνικής ασφάλειας Έτσι η συμφωνία στην οποία  έχουμε καταλήξει είναι μία πάρα, πάρα πολύ καλή και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με εσάς.»

Ενώ η Αρλίν Φόστερ επισήμανε:

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε, η οποία νομίζω ότι βοηθάει στην εθνική σταθερότητα. Σε σχέση με το Ενωτικό Δημοκρατικό Κόμμα Βόρειας Ιρλανδίας, φυσικά και είμαστε αποφασισμένοι να το δούμε σε μία καλή κατάσταση όσο το δυνατόν πιο σύντομα, επειδή πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε μία δυνατή φωνή στη Βόρεια Ιρλανδία όταν δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του Brexit.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων