Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Υπήρχε δικογραφία για τον 40χρονο παιδεραστή από το 2014! Γιατί δεν συνελήφθη τότε;;;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

To προφίλ στο facebook του 40χρονου παιδεραστή από το Περιστέρι ρίχνει ακόμη περισσότερο φως στην σκοτεινή περίπτωση αυτού του ανθρώπου. Λίστα φίλων αποτελούμενη κυρίως από ανηλίκους, ψευδώνυμο «Κωνσταντίνος Γεωργιαδάκης», ενώ σελίδες στις οποίες είχε κάνει like, είχαν τίτλους όπως «ομοφυλόφιλοι νέοι 13-16» και «ομοφυλόφιλοι νέοι Greece».

Ο ίδιος έχει ήδη ομολογήσει στις αρχές ότι είχε φέρει ίσως δεκάδες φορές, ανήλικους σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν που είχε στην κατοχή του, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχε ήδη κλεισμένα σε μία μέρα 5 ραντεβού. Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, για πορνογραφία ανηλίκου μέσω διαδικτύου, προσέλκυση παιδιών με σκοπό την ασέλγεια, απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου και αποπλάνηση παιδιών.

Εχθές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητα και φωτογραφίες του δράστη, όπως ορίζει ο νόμος. Είναι ο Λεβέντος Φίλιππος του Ιωάννη και της Λαμπρινής. (Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο http://www.ereportaz.gr/ta-ntokoumenta-tis-frikis)

Η σύλληψη

Εξόχως ενδιαφέρουσα είναι η διαδικασία σύλληψης του δράστη η οποία έγινε αυτόφωρα, τη στιγμή που συναντούσε ένα 13χρονο αγόρι. Είχε προηγηθεί καταγγελία της μητέρας του παιδιού στις αρχές, αφού η ίδια διάβασε τη συνομιλία που είχε το παιδί της με τον 40χρονο μέσω facebook.

Το ρεπορτάζ του ereportaz.gr σημειώνει: «Σύμφωνα με τη δικογραφία, την 1η Μαρτίου, οι άνδρες της Αστυνομίας, εντόπισαν στο σημείο των ερευνών, αυτοκίνητο τύπου βαν, να κινήται ύποπτα περιμετρικά της πλατείας. Μετά απο 5 λεπτά, ένας ανήλικος έφτασε στην πλατεία και στάθηκε στο πεζοδρόμιο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το βανάκι σταμάτησε ακριβώς μπροστά του και ο οδηγός του με συνεχή νοήματα τον προέτρεπε να μπει σε αυτό, πράγμα το οποίο ο ανήλικος έπραξε»

Μέρος των ντοκουμέντων που κατέγραψε η αστυνομική έρευνα στο βαν είναι: τέσσερεις συσκευασίες προφυλακτικών, ένα σωληνάριο λιπαντικού και ένα πακέτο μωρομάντηλα. Η σωματική έρευνα έδωσε 2 κινητά τηλέφωνα, με το ένα από αυτά να περιέχει πρωτότυπο πορνογραφικό υλικό με άτομο που είναι πιθανότατα ανήλικο. Η αστυνομική έρευνα στην οικία του δράστη απέδωσε ένα φορητό Η/Υ, δύο usb, δύο εξωτερικούς δίσκους, ένα tablet τα οποία θα περάσουν από εργαστηριακό έλεγχο.

Υπήρχε δικογραφία από το 2014! Γιατί δεν συνθλιφθεί τότε ο δράστης;

Μία από τις πιο άγριες λεπτομέρειες της δικογραφίας αφορά την περίπτωση στην οποία ο δράστης συνάντησε 14χρονο κορίτσι το οποίο γνώρισε στο διαδίκτυο, νομίζοντας πως είναι αγόρι. Στη συνέχεια κούρεψε το κορίτσι και το βίασε. Αυτή η περίπτωση οδήγησε ακόμη και σε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των υπαλλήλων της υπηρεσίας, αφού υπήρχε δικογραφία από τις 25 Αυγούστου του 2014 η οποία παραδόθηκε αμέσως στον εισαγγελέα ο οποίος και διέταξε την ανακάλυψη του δράστη αυθημερόν. Ένα μήνα σχεδόν μετά επανυποβλήθηκε η δικογραφία στον εισαγγελέα και ακολούθησε εντολή για διερεύνηση των στοιχείων του 40χρονου μέσω facebook. Εν τέλει εκ νέου υποβολή το Δεκέμβριο του 2014, η οποία όμως έγινε με απλό ταχυδρομείο και χωρίς ένδειξη κατεπείγοντος, όπως και θα έπρεπε, δεν οδήγησε σε άμεση παράδοση στον εισαγγελέα και καταχωρήθηκε ως δικογραφία για άγνωστο δράστη.

Παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα: γιατί συνέβη αυτό ενώ θα έπρεπε να έχει παραδοθεί άμεσα και ιδιοχείρως στον εισαγγελέα αλλά και τι συνέβη με τις έρευνες που είχαν ήδη διαταχθεί πριν από αυτό.

Φωτογραφία από το προφίλ του δράστη στο facebook:

fb rapist

Αντλήθηκαν φωτογραφίες και πληροφορίες από το ereportaz.gr

σχετικα αρθρα

157 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img