Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Υποτροφία σε φοιτητές με αναπηρία από την Google

Γράφει ο Σπύρος Μπόικος
Η Google ανακοίνωσε ότι θα δώσει υποτροφίες σε φοιτητές με αναπηρία από την Ευρώπη, προκειμένου να τους βοηθήσει στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό τους έργο. Όπως γράφει η εταιρία στην ανακοίνωση της “Η πρόσβαση στη γνώση είναι το πάθος μας. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περαιτέρω σπουδές πολλά υποσχόμενων επιστημόνων δεν θέλουμε κανένα εμπόδιο να σταθεί στο δρόμο τους”.
Το πρόγραμμα υποτροφιών θα υλοποιηθεί από τη Google με τη βοήθεια της EmployAbility, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που υποστηρίζει φοιτητές με αναπηρίες τόσο στην διάρκεια των σπουδών τους, όσο και στην αναζήτηση επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Οι υποτροφίες αφορούν φοιτητές που το αντικείμενο των σπουδών τους είναι η Επιστήμη Υπολογιστών και άλλα συναφή αντικείμενα και το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται σε 7.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Τα κριτήρια βάση των οποίων θα επιλεγούν οι υπότροφοι φοιτητές είναι το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, οι ηγετικές τους ικανότητες και η δουλειά που ήδη έχουν κάνει στην Επιστήμη Υπολογιστών.
Οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι οι υποψήφιοι να σπουδάζουν σε κάποια ακαδημαϊκή βαθμίδα σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο τη χρονιά 2014- 2015, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και το επόμενο έτος, το αντικείμενο τους να είναι σχετικό με την Επιστήμη Υπολογιστών, την μηχανική υπολογιστών ή κάποιο σχετικό τεχνικό αντικείμενο, να έχουν καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και να έχουν αποδείξει τις ηγετικές τους ικανότητες κα ι το πάθς τους για την Επιστήμη Υπολογιστών και την τεχνολογία και τέλος να έχουν μια αναπηρία. Με τον όρο αναπηρία η Google εννοεί ένα μακρόχρονο ή επαναλαμβανόμενο πρόβλημα το οποίο επηρεάζει κάποιες δραστηριότητες που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν καθημερινά. Σε αυτό τον ορισμό εμπίπτουν και οι δυσκολίες αντίληψης.
Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά, μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων