Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

“Άκυρο” στη Ραχήλ Μακρή και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μένει να την αποδεχτούν οι ΡΙΖ.Ε.Σ

“Κλειστή” βρήκε η Ραχήλ Μακρή την “πόρτα” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης, η οποία, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη βουλευτή, τονίζοντας, ότι δεν συζητεί «εκλογίστικου χαρακτήρα συνεργασίες».

Η κα Μακρή, μετά το ναυάγιο της συνεργασίας της με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας, όπως η ίδια αποκάλυψε, της πρότασης που δέχθηκε από την Κουμουνδούρου να κατέβει υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών, είχε προαναγγείλει επαφές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης, έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για εκλογική κάθοδο της Ραχήλ Μακρή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Κοζάνης, η Τοπική Επιτροπή Κοζάνης διευκρινίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει πρόταση και προχωρά σε πολιτική και εκλογική συνεργασία μετωπικής προοπτικής με συγκεκριμένες αριστερές ανατρεπτικές δυνάμεις και αγωνιστές/τριες, δοκιμασμένες και σταθερές στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για έξοδο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, με αντικαπιταλιστικό και διεθνιστικό προσανατολισμό, που οριοθετούνται τόσο από τη διαχειριστική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να μοιράζει «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης», δεν συζητά εκλογικίστικου χαρακτήρα συνεργασίες, αλλά καλεί όσους και όσες συμφωνούν, σε στήριξη αυτού του πλαισίου στις εκλογές και, πάνω από όλα, σε στράτευση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στον αγώνα για μια εργατική και λαϊκή αντεπίθεση στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές. Εκεί θα δοκιμαστούμε όλοι και όλες.
Τοπική Επιτροπή Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Έτσι, η Ραχήλ Μακρή σκέφτεται να βρει στέγη στον πολιτικό συνδυασμό του συνάδελφου της Βασίλη Καπερνάρου, με τον οποίο υπήρξαν βουλευτές στους ΑΝΕΛ. Ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη επαφή κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων