Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Αλίμονο σε όποιον προδώσει τη φωνή του λαού

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος *

Καιρό είχε να κατέβει τόσος κόσμος στους δρόμους…

Και δεν κατέβηκε για ένα νέο χαράτσι, κάποιον πρόσθετο φόρο, αλλά… για τη Μακεδονία.

Δηλαδή, για την καρδιά και την ψυχή του ελληνισμού. Και όχι μόνο για ένα κομμάτι γης (δηλ. τα Σκόπια), όπως θέλουν να λένε όσοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σπείρουν το φαρμάκι της ιστορικής λήθης και του εθνομηδενισμού.

Η Μακεδονία δεν είναι μόνο ένας γεωγραφικός χώρος. Και εννοείται πως οι Έλληνες, υπερασπιζόμενοι τη Μακεδονία δεν εκφράζουν κανέναν αλυτρωτισμό. Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα παραμύθια της Χαλιμάς και τους παραμυθο-ινστρούκτορες, ψευτο-προοδευτικούς και ψευτο-μεταρρυθμιστές της αδιάκοπης εθνικής μειοδοσίας.

Η Μακεδονία εκφράζει ιστορικά και πολιτισμικά ένα μεγάλο τμήμα του ελληνισμού. Και συνεχίζει να υφίσταται ως ένα γεωγραφικό τμήμα της Ελλάδας, κυρίως όμως ως κουλτούρα και ιστορία, αναπόσπαστη από την ιστορία του Ελληνισμού. Η επιστήμη της ιστορίας, όπως και της αρχαιολογίας, έχουν ήδη προσφέρει πολλές και πειστικές απαντήσεις. Ως εκ τούτου, άλλες απόψεις, απλά περισσεύουν ή εκφράζονται με δόλια σκοπιμότητα.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν ή δολίως υποκρύπτουν όσοι σχεδιάζουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια είναι ότι αυτή η πολιτισμική και ιστορική συνέχεια του ελληνισμού, κυριολεκτικά τρέχει μέσα στο αίμα των Ελλήνων. Αίμα, που εξάλλου έχει χυθεί άπλετο για να διαφυλαχτούν τα ιερά και όσια του ελληνισμού.

Να λοιπόν που αυτό το αίμα, ακόμα… βράζει και οργίζεται. Και να, που η φλέβα χτυπάει δυνατά και η καρδιά ακόμα φτερουγίζει όταν ο Έλληνας αισθάνεται να προδίδουν την πατρίδα του και να ξεπουλάνε την εθνική του ταυτότητα. Και ας είναι ο Έλληνας που, όπως λένε, έσκυψε πλέον το κεφάλι στα μνημόνια και δέχεται χωρίς ουσιαστική διαμαρτυρία την φτωχοποίησή του. Στο οικονομικό πεδίο, ο Έλληνας εγκλωβίστηκε από ντόπιους και ξένους. Του επέτρεψαν μόνο να παλεύει για την καθημερινή επιβίωση και αυτό κάνει. Περιμένοντας όμως να πάρει τη ρεβάνς… Και όταν έρθει η ώρα θα το κάνει. Να είναι βέβαιοι όλοι!

Όμως, στο πεδίο της αγάπης για την πατρίδα, δεν μπορούν να τον εγκλωβίσουν. Το μυαλό και η καρδιά ενός λαού δεν φυλακίζονται και δεν υποδουλώνονται. Πετούν ελεύθερα και… γεμίζουν δρόμους και πλατείες! Το είδαν οι ολίγιστοι και κατάπιαν τη γλώσσα τους. Τρόμαξαν από το πάθος ενός πλήθους που όλοι ξέρουν πως δεν ήσαν «γραφικοί», ούτε «υπερπατριώτες» και «ακραίοι». Μπορεί να υπήρξαν και τέτοιοι. Όπως υπάρχουν παντού. Όμως, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη, δεξιοί ή κεντρώοι ή αριστεροί, ήσαν απλά και μόνο ένα πράγμα: Έλληνες!

Και είναι προφανές ότι δεν μπόρεσαν όλοι να ταξιδέψουν μέχρι την Θεσσαλονίκη. Όσοι βρέθηκαν εκεί, εκπροσωπούσαν πολλούς περισσότερους. Και όσοι βρεθούν σε λίγες μέρες στην Αθήνα, πάλι θα εκπροσωπούν πολλούς περισσότερους. Και όλοι αυτοί, «εκπρόσωποι» και «εκπροσωπούμενοι», αποτελούν μία συντριπτική πλειοψηφία που φωνάζει: «Ως εδώ και μη παρέκει! Μην τολμήσετε να πουλήσετε την φυλή μας και το αίμα των προγόνων μας»!.

Και αλίμονο σε όποιον δεν ακούσει αυτή τη φωνή. Αλίμονο σε όποιον την προδώσει. Φωνή Λαού, οργή Θεού. Και ακόμα και οι… αθεόφοβοι, ας φοβούνται!

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων