Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Αντιγράφει πασοκικές μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληξη προκάλεσε η σύσταση επιτροπής από 30 περίπου επιστήμονες και πανεπιστημιακούς από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, η οποία θα ετοιμάσει θέσεις για τις θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα. Η έκπληξη δεν σχετίζεται με την θεσμική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή είναι δικαιολογημένη, αφού έπρεπε να προλάβει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο που οργανώνει με το «ΙΣΤΑΜΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» διημερίδα για το Σύνταγμα αυτή την εβδομάδα.

Η έκπληξη συνίσταται στο ότι η όλη προσέγγιση του θέματος, αν κρίνει κανείς από τις ειδικότητες των επιστημόνων, είναι νομικίστικη και…καθεστωτική. Θα περίμενε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και 1,5 εκατ. ανέργους να έχει μια πιο λαϊκή προσέγγιση της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που αφορά στο μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα της χώρας που είναι οι πολιτικοί και το σύστημα που δόμησαν.

Η διαβούλευση που θα ακολουθήσει τις προτάσεις της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάνω στο πλαίσιο που θα έχει φτιαχτεί εκ των άνω, και το οποίο θα κληθούν να επικυρώσουν οι από κάτω. Αυτό, όπως έλεγε ένας έμπειρος πολιτικός παρατηρητής: «αρχίζει να θυμίζει πολύ τις πασοκικές μεθοδεύσεις. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων